We donate 15 SEK per sold kaftan to cancer research ♡
We donate 15 SEK per sold kaftan to cancer research ♡
Cart 0

A brief introduction to DUWE Kaftans ♡

DUWE Kaftans India New Dehli Our story Production

*This post is only available in Swedish atm*

Inte så snöigt i Göteborg under julen, men mysigt ändå!

Vi vill börja med att önska alla ett gott nytt 2019 fullt av kärlek och nya spännande upplevelser!

Med några dagar in på det nya oskrivna året 2019 hoppas vi att ni alla fick en fin jul och nyårsledighet med många mysiga stunder tillsammans med familj och vänner. När jag och Beata träffades under julhelgen såg vi tillbaka på 2018, ett händelserikt och spännande år, året när vår gemensamma dröm förverkligades – vi lanserade DUWE Kaftans!

Vi vill gärna berätta mer om vart idén till DUWE Kaftans kommer ifrån, och för att ta med dig från starten på vår resa så backar vi lite i tiden. Själva idén om DUWE Kaftans började gro när jag under hösten 2016 försökte hitta en kaftan online och i butik. Jag har alltid gillat att bära kaftaner, den känsla av ledighet och frihet som infinner sig när jag tar på mig den typen av plagg i kombination med att jag också känner mig uppklädd och kvinnlig. Jag kanske inte är helt opartisk (:)) men i vårt tycke är kaftanen ett perfekt plagg. Ett plagg att känna sig ledig, härlig och kvinnlig i på samma gång, hur låter inte det! Men det jag hittade i butikerna var antingen i fel material (100% polyester), väldigt dyra eller lite för överdesignade modeller för någon som mig som kanske skulle beskriva min stil mer som ”enkelt med en twist”.

Eftersom jag har en bakgrund inom textilbranschen, där jag arbetat med design och inköp för nationella som internationella varumärken, låg det nära till hands att börja fundera på om det inte var så att jag och Beata borde börja designa och tillverka kaftaner under eget märke. Min bakgrund inom mode tillsammans med Beatas kunskaper inom PR och marknadsföring kändes som en riktigt bra kombination – och 2017 började vi planera det som senare kom att bli DUWE Kaftans.


15 mars 2017: Jag kommer på namnet DUWE och Beata nappar direkt!

Så, vad är vår designfilosofi? Den kan absolut lättast beskrivas av ”Dress Up With Ease” – där första bokstaven i varje ord bildar vårt namn ’DUWE’. Vi vill göra lediga stunder härligare genom lättburna plagg som ger en känsla av frihet och ledighet, samtidigt som man känner sig kvinnlig och välklädd. Plagg som du kan bära under utefrukostar eller på väg till beachen, men som med rätt accessoarer även gör dig färdig för en stadsweekend eller en middag på stan. Att kaftanen går att klä upp eller ner beroende på tillfälle eller personlig stil är också ett plus! Jag kanske oftast föredrar en enkel sandal medan Beata oftast klär ner kaftanen genom att bära sneakers till. Designmässigt står DUWE för minimalistisk design med en tvist, där tvisten till exempel kan vara färgen på plagget eller en brodyr. Vi har valt att inte tänka i säsonger utan vill skapa design som håller över tid och tänker att våra kaftaner skall bli ett favoritplagg att bära under många år framöver. Eftersom kaftaner oftast bärs i varmare klimat har vi valt att göra alla i naturmaterial eftersom detta ger dig som bärare bäst komfort.

Inspirationsbilder för DUWE Kaftans - ikoniska plagg och bilder. Tidlös design som är effortless och cool oavsett dagens modebild.

Idag produceras alla kaftaner i New Delhi, Indien. Här har vi ett samarbete med MKSAI Creation LLP (A-52 Fiee complex Okhla, New Dehli). Vår kontakt och produktionsansvariga är fantastiska Bharti, en otroligt kompetent och driven ung kvinna som vi är väldigt glada över att få arbeta tillsammans med. MKSAI har vi besökt två gånger. Själva produktenen sköts sedan av en Mr. Raju och hans fabrik Kanakam (TA-97/2, Tughlakabad extn., New Delhi) och vi har besökt Mr. Raju’s fabrik en gång.


Fantastiska Bharti i gult.

Det som startade som en gemensam dröm om att göra något tillsammans resultarade i att jag och Beata i juni 2018 slog upp dörrarna till DUWE Kaftans webbshop. Vi vill gärna dela med oss mer av vilka vi är och kommer framöver att dela mer om oss, vår relation och vilka vi är, här i bloggen. Vi är precis i början av en väldigt spännande resa - och är otroligt glada att du vill följa med!

/ Agneta 


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published