Vilket dag/vilket ljus vi har haft idag. Även om jag är en fan av höst och vinter mys och i grunden verkligen uppskattar alla årstider vi har här i Sverige, så är det en speciell känsla när dagarna börjar bli längre igen. Märker redan skillnad på ljuset under mina kvällspromenader med Leroy och Elliot.
Och faktiskt att knoppar börjar komma upp ur jorden där jag i höstas planterade lökar, skall bli spännande att se vad det blir av dem. Även om jag är ute en hel del med våra hundar så längtar jag nu till att kunna leva ute, det där med att kunna fika eller äta ute är ändå så härligt! Eller vad tycker ni? Tror det får bli lite cruditée i helgen, en sommarfavorit i vår familj som absolut kan passar lika bra just nu tycker jag…..
Grönsaksfat med Club 55´s dippsås
Grönsaker kan väljas efter tycke och smak, här är ett förslag
- Blomkål
- Fänkål
- Rödlök
- Champinjoner
- Tomater
- Rädisor
- Morot
- Bladselleri
- Gurka
- Paprika
- 1 hårdkokt ägg per person
Dippsås för 4 personer
- 2 äggulor
- 3dl olivolja (pröva er fram till en bra dippkonsistens kan eventuellt behövas lite mer olja)
- 1 tsk Dijonsenap
- 6-7 Sardeller
- Vittvinsvinäger
- Vit- och svartpeppar
Kör äggulor i en matberedare eller med en stavmixer, häll i olivoljan i en jämn stråle till önskad konsistens. Lägg i senap, sardeller och peppar och mixa ihop. (du som vill ha lite extra sälta kan absolut lägga till sardeller). Smaka av med vittvinsvinäger.
Om ni är extra hungriga ta gärna och ställ fram lite bröd också.
Önskar er alla en fin vecka!
/ Agneta