We donate 15 SEK per sold kaftan to cancer research ♡
We donate 15 SEK per sold kaftan to cancer research ♡
Cart 0

A dish we love and make again and again!

Beachlife caftan caftans DUWE Kaftans kaftan kaftaner Salmon Carpaccio Strandliv

 

Detta är en rätt som vi i vår familj älskar och därför har den också blivit en ständig favorit i repris. Om jag inte minns fel så är det ett recept som Fredrik Eriksson - han som idag bland annat driver restaurangen på nyrenoverade Nationalmuseum - gjorde för många år sedan i något matprogram för TV, då han sände från ett utekök i Italien. Detta är verkligen medelhavsmat när den är som bäst tycker vi! Har fått många förfrågningar om receptet när jag lade upp bilden på mitt Instagram - så här nedan ser ni det. Så enkelt och gott, kan det bli bättre?

 

                              Lax Carpaccio

 

Lax carpaccio

Ca 200g / person                Rå lax i tunna skivor

2-4 st / person                    Salladslök (vi älskar lök så vi tar 4)

3-4 st / person                    Små kvisttomater (för dessa har god smak året om)

1-2 msk / person                Rostade pinjenötter

1 msk / person                   Kapris

                                           Saft av citron

                                           Hyvlad parmesan

                                           Flingsalt, svartpeppar

                                           Olivolja

                                           Basilikablad

Är det så att du tycker extra mycket om någon ingrediens så kan du självklart pröva dig fram till den mängd som passar dig.☺️ 

Gör så här;

Rosta pinjenötterna hastigt i het panna. Skär upp laxen i mycket tunna skivor. Lägg skivorna på ett stort serveringsfat (eller du kanske föredrar att göra portionsupplägg på mindre tallrik). Skär ned salladslök tunt, tomater i små tärningar. Lägg upp lök, tomater, kapris, pinjenötter och hyvlad parmesan på laxen. Pressa citron över - ca en 1/2 citron för två personer - och ringla olivolja över alltsammans. Avsluta med salt, svartpeppar och basilikablad. Servera gärna ett gott bröd till.

Buon appetito!

   


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published